Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Wednesday, July 18, 2012

Cinta Selepas Kahwin...Siapa Kata Tak Boleh?

Sape kata bila dah jadi husband & wife kita x boleh ada feeling cam couple??? hehe...
Seharusnya  diterapkan rasa ingin bercinta bila dah berumahtangga.

Bila nak kuar, terfikir apa yang nak dipakai? Mesti kena lawa-lawa.
Nak makan kat mana?
Lepas habis makan nak pergi ke mana pula?

Jangan jadikan halangan bila dah berkahwin...
Jangan malu untuk berpegangan tangan bila melintas jalan...
berpegang bahu bila ingin menyatakan sesuatu...
Pasti rumahtangga akan bahagia...
Dan hubungan akan bertambah manis...
Inilah indahnya alam rumahtangga...=))

Berkongsi makanan...
Berkongsi cawan yang diminum, mungkin?
Cam kami ler...

Siapa kata kalau x bercinta, kita x boleh sefahaman bila berumahtangga?
Punca HATI...
Kita boleh didik hati kita.
Utk mencintai dan menyayangi pasangan kita.
Dan pastinya akan ada ganjaran pahala.

Kebahagiaan duniawi dan ukhrawi juga turut sama-sama dapat diseimbangkan.Matlamat utama tentunya syurga dan keredhaan Allah.
"Manusia akan bercinta lagi disyurga,tempat pertama yang melahirkan cinta.Ketika itulah fitrah akan menjadi anugerah yang berharga dan bernilai".

 Allah Swt telah memberi kita garis panduan untuk mengecapi kebahagiaan dan segala galanya bermula daripada redha Allah swt. Perkahwinan adalah perkara yang amat dituntut dalam Islam. Dengan Berkahwin secara sah, perkara yang haram akan menjadi halal dan maksiat akan dijauhi

3 comments:

Julia Johari said...

Alhamdulilah...
syok tgk ct ngan hubby sekarang happy dikurniakan cahaya mata...betul2 setuju cinta selepas kahwin menghalalkan segala2nya...nak pi mana2 pun x risau dh...lagi2 dh ada anak lagi seronok kan ct...nanti leh bawak bb fatihah jenjalan pi pulau plak...lagi syok :D semoga happy selalu ye ct.

sesegar nailofar said...

time kasih mummy Juju...^_*

Anonymous said...

Good job for writing this brilliant article.Excellent point here. I wish there are more and more cultured freshwater pearl articles like that.You can visit our pearl in an oyster.If you get a chance pop up by my page, maybe you would like pearl beads.