Wednesday, March 6, 2013

Tanjoubi omedetou!

~06th March~

Happy Birthday to my other half, a man whom is so dear to my heart, my best friend and my soul mate.

I always pray for his happiness in this world and in hereafter... May Allah bless him with countless blessings. Ameen...

I realize that I didn't write much about my husband in this blog before. To somebody who knows my hubby well, he is known as a gentle and kindhearted person who will easily forgive others and forget about it. Perlu ke ni puji suami sendiri hahah... ^__^... xpelah, janji saya ikhlas puji suami sendiri...huhu... That's what I really think of him... He taught me, among so many other things, the true meaning of forgiveness and to let go of the past.

All I can say, I'm blessed to share my life with him...

Btw, he hardly read my blog... hahaa...tapi kalau abg dah terbaca....lagu ni khas untuk abg...=)


Tuesday, March 5, 2013

Sesi release tension..jom! jom!



To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :) Selamat Mencuba!!
ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..
tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..
wa..wa..aaa
gerak kekanan kemudian ke kiri..
gerak ke kiri kemudian ke kanan
ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..
tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..
dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..
kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…
buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..
hilangkan semua stress…
pusingkan kepala…
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
akhir sekali buat joget kucing…
--------------
kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..
Sekian~

hehe=))

Monday, March 4, 2013

No Words...Just smile & see...;)



Garam....secukup rasa


Apa yg secukup rasa tu??? hehe...mesti tu ayat pertama korang bila baca entri kali ni kan...;)

Apepun, ini bukan entri main masak2 ye...huhu...

Sebenarnya saya ingin berkongsi kegembiraan saya bersama rakan2 blogger yang lain...
Alhamdulilah, setelah hampir dua tahun usia perkahwinan, akhirnya en. suami diberi kesempatan untuk berpindah dan merasai nikmat berkeluarga seperti pasangan2 yang lain. Mungkin ini rezeki kami kali ni setelah berusaha sedaya upaya untuk menjadikan impian kami ni satu kenyataan. Hati isteri mana yang tak melonjak kegembiraan bila dapat tahu suaminya berjaya bertukar dan bakal tinggal sebumbung bersama anak dan suami. COMPLETE sudaaa....

Inilah hadiah kedua yang paling terindah selepas kami dikurniakan Nurul Fatihah. Bila saya dapat tahu je berita yang tidak disangka2 tu seolah-olah hilang segala masalah dan terjawab sudah teka teki. Mana tidaknya....if en. suami tak dapat pindah hingga genap dua tahun usia perkahwinan kami, maka sayalah yang akan berpindah ke sana..huhu...=) Saya dah janji dengan en.suami dari mula2 kahwin dulu...Biasalah, dalam rumah tangga selain perlu ada kesabaran, pengorbanan juga kadang-kadang perlu demi kebahagian keluarga tercinta. ^__^ Akhirnya, terjawab sudah.... rezeki saya masih lagi di sini...huhu...In sya Allah, awal bulan 5 ni impian bakal menjadi kenyataan... Welcome home abang...dan selamat menempuh alam "jemmed" hahaaaaa.......;) kalau ada rezeki terjelepuk, ada la nanti versys 1 kat depan umah tu nanti key...:)


Bila dah dapat pindah ni, of course la kawan2 ajak ++ umat rasullullah....tapi kami dah decide nak beri kasih sayang cukup2 dulu pada Nurul Fatihah dan apa jua yang kami dah banyak skip untuk dia. kesian kat si kecik tu... tapi mak saya kata Nurul Fatihah memang budak yang berdikari...alhamdulillah..=) Apapun, ucapan jutaan terima kasih buat korang semua dan keluarga yang telah banyak berdoa untuk kebahagian kami... Mudah2an bertambah2 rezeki mereka2 yang mulia hatinya...=) ameen..


11 bulan usia anak ibu bila ayah dapat tukar.... dah semakin rancak berjalan. pasni bolehla ibu dan ayah main kejar2 dengan fatihah ...=)

p/s: buat kawan2 yang kurang bernasib baik...saya memahami perasaan korang... apa yang penting jangan berhenti berdoa. Mudah2an jalan yang mudah bakal dikurniakan dariNya. ameen...