Wednesday, January 18, 2012

You Took My Heart Away ♥


Pagi2 dah dpt vid di wall FB from my Lovely Husbe...

TQvM my Dear for the beautiful song....i like=))



"ONly the best and the fabolous for my lovely wife"




This song is dedicated to me from my Lovely Husband ......


AnD



"~You become the meaning of my life~ L.O.V.E u mosttt papito!!"




This song is dedicated to my Lovely Husband......






rama-rama cantik,

ikan keli panjang,

siti zubaidah cantik,

ahmad fahmy sayang......

tetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt........hihihihi...;D


Tuesday, January 10, 2012

~ 7 bulan nan indah ~

Alhamdulillah....
Kandungan ku telah mencecah usia 7 bln ++ ...pergerakan nya sangat aktif...Tatkala usia kandgn ku ini, postur akan kelihatan lebih besar pd bahagian hadapan. Pd masa ini kulit bayi dlm kandungan semakin merah. Namun ia kelihatan agak berkedut sedikit dan lelemak sudah mula terkumpul pd bahagian bwh kulit. Kelopak matanya jg telah terbuka dan sistem pendengaran telah terbentuk dengan sempurna... :)Bayi semakin membesar dan memenuhi ke seluruh ruang dalam perut. Kepalanya mula sepadan dengan badan. Bulu pada badannya terus tumbuh. Matanya, boleh membuka dan ditutup dan mula fokus...aQ pula dgn perut yg semakin membesar, tidur aQ slalu terganggu...dah xnyenyak...pernah aQ terjg dr kul2 pg sampaila ke subuh...huhu...tatkala ni aQ alaskan perut dan kaki dengan bantal.. maklumla kaki pon dah makin membengkak..huhu.....

Ramai org kate perut aQ besaq...aku x ksh la kecik ke besar ke..yg penting bayi dalam kandungan ku sihat...alhamdulillah...menurut doc n dr degupan jantung bayi..semua nye sihat2... mase dekat nak 6 bulan usia kandungan, aQ n myhusbe g scan...ms scan tu aQ punye la meleret tersenyum...tp aQ perasan yg myhusbe leh wat muka2 pelik...muka org risau...hahaha...pengalaman pertama yer abg...hihi..:) kelakar la suami aQ ni... ntah apa yg dier risaukan agaknye..huhuhu...;)) First time kami bt scan 3D...tatkala melihat bayiku, rs nak menitis air mata...xde ungkapan yg dpt aQ katakan...cuma bersyukur yg amat2 atas kurniaanNya...

Sepanjang 7 bln ni mcm2 dugaan aQ alami...aQ pernah kene admit d hospital selama lebih kurang seminggu coz hyperamme... duk la sorg2 kat sepital tu sbb husbe jauh...tapi ku gagahkan jua...:) then, beberapa sikap pelik yg berubah dlm diri aQ...aQ xsuke shopping! aQ xsuke bermekap! sampaikn bedak pon aQ xnak pakai! aQ xsuke jenjalan sgt...ini la kali pertama aQ merasai saat "bahagia" sbb xbershopping lgsg...tp tempat yg aQ syok sgt nk g adalah Pusat Sains Negara, Muzium Negara, Pusat Islam, Petrosains, n mcm2 lagi tempat yg blh dikategorikan sbg"pusat pembelajaran"...... bak kata myhusbe segala tempat2 "berbayar" hahaa...nak bt mcm mana...tiba2 berubah...kalau x...aQ lah org yg paling suke shopping n window shopping...:) so, myhusbe sempat lg mengusik, "kalaulah sikap xsuka shopping ni sampai dah sudah bersalin nanti tentu lg baguskan.." hahaa....oh! no! no! sy nak shopping balikla abg!!:D

Ermmm...bila dah sampai usia 7 bln ni...dah sah2 la byk perubahan fizikal aQ...bab ni aQ mls nak panjang2kn...korg tentu dah tau kan...so, takyhla nak sengeh2...aQ dah tau ape yg ada dlm kotak pikiran korg tu....pe yg penting, semestinya aQ tetap COMELLL!!^______^