Wednesday, April 20, 2011

~ mem"BESAR" dgn sihat ~

Dari kecil sampai ke besar...kesukaan aQ susu...milo...susu...milo...susu...milo...=)






Sedar xsedar dah nak masuk 26 tahun aQ kat ats Bumi ni... Alhamdulillah...panjang gak umo aQ ni upenye...syukurlah kan..=) Dl time kecik2 aQ slalu tanye ayah...."Ayah, camnela upe adiQ bile dah umo 20..tue agaknye kan..ntah ade ntah tidak kan ayah...silap2 kiamat dah dtg...hihi=D"













Kesukaan ayah aQ dl susu...so, aQ lebih kpd susu dr milo coz terpengaruh dgn my ayah...Tiap kali ayah balik keje mak aQ mesti dah siapkan susu untuk ayah...aQ lak adlh org yg paling suke menghabiskan lebih air yg ayah aQ minum...so, dah sah2 la ayah aQ xleh nak abiskan sume air dlm mug beso tu coz aQ mesti naik hangin kalo xdpt...hihi...sampaila aQ ke universiti, aQ still suke lg susu...














Cume bile dah keje ni aQ makin menjadi2 addict kpd milo...haha~ dan kesannnyaa...........................INI!!


So, no wonder la kalo aQ katakan....sejak keje ni aQ makin "SIHAT" haha~ aQ leh naik 10 kilo dlm tempoh 2 thn tau....caye x???hahahahha~~


Asyik makan..makan...makannnnn!!!huhu~~


Apa2 pun, yg paling penting.....falsafah perutku adlh MAKAN utk HIDUP!!=)

Tuesday, April 12, 2011

:: 45 HARI MENCARI CINTA ::





Merisik sudah...bertunang pun sudah... Tibe2 aQ mule teringat bibit2 perkenalan kami...haha~ mmg romantika de amore... =)




Bila tunang??



Kalau ikutkan kronologi... since making good friend, lamaran dr en tunang pd August 2, 2010 at 11:57am... (andaikata awak ditakdirkan untuk bersama saya, tindakan susulan selepas itu.. tp banyak lagi step2 harus dituruti dan disusuli.. dan ini bukan gesaan atau desakan atau paksaan. Ikhlas saya akui, saya terasa selesa kenal awk...dan saya x main2...)~ simple jek ayat die sesimple orgnye..huhu~ Then, aQ take time n kami bertunang pd February 5, 2011 at 11:00am..=)mean dah 2 bulan cincin tunangku di jari manis tgn kananku..;)




Mcmana blh suka dia??



Ntahlah yer, dari mata turun ke hati la.. chewaahh..haha..biarla rahsia aQ dgn 'gula2 hatiku'.......tapi yg penting skali dia takde kata kat aQ "awak, boleh jadi girlfriend saya x?" abis tu cmner kitaorg couple? ntah ek.. aduyaiiii...haha~ mmg xpernah couple pown...JUST GOOD FREIND(^_^) hanya kami fhm hati msg2.....=)




Kini hanya menunggu hari bahagia buat kami... 45 hari lagi B2B.... =)




Ya ALLAH, terasa masa cepat sgt berlalu.. nak buat persiapan utk B2B.. rasa macam byk dah buat tp rasa mcm tak buat apa2.. Mana tidaknye, baju nikah pun aQ xtempah lg..kad pon still on proceed coz baru je tempah..baju pun aQ xfitting lg tol2...huhu~ slambernye aQ ni!! hehe..




Apapun, byk lagi preparation yg aQ kene buat n fokus... aQ berdoa moga majlis kami dirahmatiNya...ameen..





Ya Allah, sekiranya Engkau tahu bahawa sidia itu lebih baik untuk diriku, agamaku, dan kehidupanku, jg di dunia dan akhirat, maka takdirkanlah dan mudahkanlah bagiku, kemudian berkatilah aQ dalam urusan jodoh ini...Ameen

Monday, April 11, 2011

menuju ------> ‘cabaran-dugaan hidup’


Membentuk keluarga bahagia bukan lah semudah kita melafazkan, “ Aku mahu keluarga bahagia.”

Sesiapa sahaja menginginkan keluarga bahagia... tapi penah ke kita terfikir y rumahtangga bahagia itu ‘xwujud’ hanya dgn kata2... Ia memerlukan kesabaran, usaha dan yg paling utama pengorbanann ke arah itu... bak kata pepatah...'kebahagiaan itu xdtg bergolek...harus diusahakan bersama...;) pd aQ sumenye bermula dgn “Rumahku, Syurgaku.” huhu~

utk peringatan diriKU SENDIRI....
Kalau terpaksa berkeras, jadi lah sekeras waja, krn waja itu masih boleh di tempa...
Jangan jadi sekeras batu…krn batu xmudah utk dibentuk...
Ada masa aQ perlu menunjukkan PENDIRIANKu...jgn marah ye awk~~

mungkin aQ sukar utk menjadi perfect’...tetapi memadailah dgn “tanggungjawab” yg aQ patut dan wajib tunaikan sebaik mungkin... Insya'ALLAH..Ameen

Thursday, April 7, 2011

B.A.H.A.G.I.A

Tepat jam 06.45 clik!!
Gumbiranya atiku arini...
"London Bridge is falling down, falling down, falling down......lalala...~~ abis dah DR...yipppiieeeeee!!

Walaupun dah dekat senje2 ni..ati aQ eppiii sgt..hikhik... Alhamdulillah... Tamat sudaa Dewan Rakyat (DR) untk kali ni... yipppiieeeeee!! Sgt2 happy sampai kan bos pun blh perasan aQ suke sgt2...mahunye aQ xhappy, potion last aQ 6.50 n da best2 word, i'm lucky today!!!:D syukur gak sbb dpt gap seminggu utk rest kn fizikal dan mental n pk soal2 yg patut aQ pk skrg ni...but minggu satu lg dah start DN...tp xpelah asalkan ade gap utk aQ rest...huhu~

THANX to all yg berkenaan krn memudahkan kerja sy...hehe..;)