Wednesday, March 30, 2011

Patah kan Tumbuh...Hilang kan Berganti

Tajuk mcm sedih...

Tapi papepun senyum lebar2 ye kawan2...;))

Hidup yg sementara ni rugi kalau kite penuhi ia dgn rasa kesedihan...


Yang Patah Akan Tumbuh Yang Hilang Akan Berganti....

Kerap kita dengar ayat nie bila ada sesuatu perpisahan berlaku kn?

Tapi yg sudah patah xsama yg baru tumbuh dan yg sudah hilang takkan sama dgn yg diganti...


Kita meratapi sesuatu perpisahan seolah-olah macam dah tiada lg bahagia utk kita.

Memang kita patut bersedih tp jangan lah sampai meratapi perpisahan hingga lupa pd menyayangi kita.


Contohnya kita masih ada ibu bapa, adik-beradik, saudara-mara, sahabat-sahabat.

Mereka sedia utk menyokong kita sehingga kita mampu dan kuat untuk berdiri dgn sendirinya. Mungkin nampak mudah bukan?

Bagi yang mengalaminya, ibarat hidup di dunia sendiri, tiada lagi tempat bergantung, tiada lagi yang menyayanginya, mengasihinya, mencintainya, mengambil berat tentangnya....

Setiap pertemuan pasti ada perpisahan.


Tapi perpisahan boleh berlaku cara yg berbeza bukan shj putus cinta, tunang, bercerai hidup/mati...

Pasti kita semua xnk akhiri sesuatu perhubungan yg telah terbina dgn perpisahan...

Sebaik-baik Perancang adlh Allah itu sendiri.

Jadi kita hanya mampu merancang....


Org yg pergi takkan sama dgn org yg kita baru kenal.

Tp mungkin dia lebih baik dr sebelumnya. ^_^


Sentiasa bersyukur ke atas segala pemberianNya...


p/s buat kwn2 tersayg n all da readers, berdoa pdNya... Moga jodoh kalian dipermudahkan, insya'ALLAH

Tuesday, March 29, 2011

Hari yang 'Kering'

Mcm biasa..buat ujian saringan HIV dah jadi prosedur penting before nikah..so, semlm pepagi lg aQ dah g HKL tuk wat test tu... appoimnt patutnye kul9 pg..tp aQ dtg gak pepagi bute tu sbb kwn aQ kate klu setakat ujian tu leh je dtg awal..xyah la skema sgt ikut waktu...so, aQ pon g la HKL pepagi bute tu...al-maklumla...klu d pk2 kan elok gak kalo dpt wat cepat..mls la aQ nk tunggu lama2 tu..

Sblum tu aQ dah call en.bos tuk gtau yg aQ maybe lewat masuk keje tuk wat test ni.. so dptla aQ potion yg ujug2..hehe..tQ ye en. bos!

Alhamdulillah aQ dpt gak jumpe pembantu perubatan pg tu...
malangnye aQ d arahkn utk ambil nombor as pesakit luar..adoiiyaii, apehal lak aQ tetibe kene jd pesakit luar..padahal aQ nk wat test HIV je..hati aQ jd 'kering' bile aQ tgk umat manusia ni ramai bebeno~ beratur, berdiri, duduk, menung, pokpek2 mulut memasing...tensyen aQ..dahla aQ terpaksa tunggu 173 umat lg...memang terbaikla dr HKL!! pepagi senin dah bt hati aQ 'kering'

Dkt sejam lebih aQ menangguk je kat ctu...baru le nombr aQ terpanggil then d beri kan bilik utk jumpe doc yg berkenaan...harap2 cpt la siapkn...sampai je aQ kat bilik tu...dan2 doc tu tanye aQ mcm2...

- eh, cik nak kawen dah?
- bile tarikh kawennye?
- lawan dgn org mane?
- org jauh ke org dekat?
- keje mane bakal suami?
- keje ape bakal suami?
- cik lak keje mane?
- dah plan ke nak dok mane kawen nanti?

SERIUS aQ jd termengu jap bile doc tu tanye aQ mcm2!! mane xnye...soklan bertubi2 dah mcm kes sebutan mahkamah dah aQ rs...klu kat mahkmh pon aQ rs hakim dah ketuk meja dah! hahahaha~

Tapi tuk xkecewakn aQ jwbla jgk beberapa soklan...tapi bile sebut je aQ keje kat Parlimen...dan2 doc ni leh lak kata 'ishh takutnye sy..bahaya awk ni'kuar lg soklan..
- mcm mna cik leh dpt keje kat ctu?
- mcm ne keje sane?
- cik keje ape kat sane?
- cik jumpe ramai menteri ke kat sane?
- cik mmg minat ke keje sane?
- cik mmg dihantar ke ke sane?
- parlimen ni bwh JPM kan?


SERIUS aQ dahla penat..dan2 doc ni leh intrst mcm2 keje aQ ni...
last2 aQ jwb je 'dah mmg rezki sy kat sane..klu rezki sy kat cni, doc takde la kat tmpt ni, sy dah mik alih..' doc tu lehlak gelak je...hurmmm....

bile aQ nk kuar je dr pintu tu..leh lak die bg aQ soklan lg...
'cik, cik...last2..cik keje kat cni..camne cik jumpe bakal suami tu?' aQ pun jwb..'dlm Doa' hahaha~ aQ pun berlalu kuar smbil senyum kat doc tu...ni la kali petama aQ g sepital jumpe doc yg terlebih peramah..mcm polis pencen daaa...hakhak~

sambil berlalu kuar...aQ tetibe terpk ade gak doc zmn skrg yg sudi nak 'amik berat' tntg pesakit...huhu~

Tuesday, March 22, 2011

Andai ia takdirku....




Sejak kebelakangan ni...
aQ dpt byk cerita2 jg pengalaman2 dari sahabat handai yg sememangnya sgt menguji kekuatan hati dan keimanan aQ...Ujian, dugaan, rintangan dan semua ini sememangnya menuntut kesabaran dan jua ketabahan kita sbg seorg manusia...

Sahabat...
Maafkan aQ...
Andai ketiadaaan sebarang ucapan mahupun 'feedback' dariku membuatkan sahabat terasa...
Namun percayalah...
Sejujurnya aQ bukanlah org yg mudah utk melafazkan rs kesian jauh skali bersimpati...
Semua itu bukan krn aQ tiada rs perikemanusiaan...
Tapi ketahuilah wahai sahabat...
Kamu akan rs lebih 'down' andai ucapan itu terlafaz dr bibirku...
aQ tidak mahu sume itu terjadi...
aQ buat apa yg patut aQ buat wahai sahabat...
aQ akan sentiasa berdoa agar Dia akan meringankan tiap perit getirmu dan kesedihanmu...
aQ mahu kamu kuat...
aQ mahu kamu yakini Dia...
Mungkin aQ bukan ditempatmu...
Mudah2an suatu hari nanti ada sinar baru yg terselit hikmah disebaliknya...

Percayalah wahai sahabat...
Tatkala ini...
Kamu mmg sdg bersedih...
Kamu mmg kata kamu tidak kuat...
Kamu mmg kata knp kamu diuji begini..

Tapi ketahuilah wahai sahabat...
Sebenarnya 'tempat' kamu ini hanya kamu yg paling layak... tiada lain yg paling layak melainkan kamu...ianya telah tersurat sejak azali...

Satu pesananku wahai sahabat,
Tetapkanlah imanmu...
Itu sahaja pesan drku...
Semoga Dia merahmatimu...

Ya ALLAH...
Sesungguhnya kpdMu aQ bersujud...
Andai suatu ari nanti ia menjadi takdir kpdku...
Ujian besar utkku sprti adam dan hawa itu...
Ampunilah dosa2ku...
jika tiada dayaku utk melaluinya...jgnlah kau berikan ia kpdku Ya Allah..
Andai takdir di suatu masa nanti ia menjadi 'rezeki' utk aQ...
Kau rahmatilah aQ...
Peliharalah aQ dari kesedihan...
Kuatkanlah imanku dan rahmatilah aQ... AMEEN.

Friday, March 18, 2011

(",)

What should I say?
HE IS OFFICIALLY PARTIALLY MINE IN THIS EARTH.
As matter of fact, he is someone that Allah let me borrowed in this life...
Semoga ALLAH merahmatimu dunia akhirat kelak...Amin..

I'm fall in LOVE again...

Perhaps, this is what people call as true love.
Cause I fall in love again n again with the person I already love most...hehe..haiyaaa..
Hari ni aQ jiwangsness...;P
nampak mcm klakar sbb jatuh cinta dgn tunang sendiri...*blushing*tp tu la y aQ rs skrg...hehe~

:::Hati Ini:::


Terlajak Perahu Boleh Diundur, Terlajak Kata??


Pepagi lg aQ dah termenug ats sejadah...
When I was woke up this morning, I thought that I felt so down n couldn't think wisely. Urmm...somtg wrong 2,3 ari ni...
Apa yg aQ tau... aQ mmg salah...;(
Mmg aQ y salah........................:((


I always keep asking myself :
'Kenapa hati aQ ni terlalu mudah u tersentuh mahupun terusik...aQ xsengaja..aQ hanyalah seorang hambaNya yang sentiasa berusha u menjadi dirinya sendiri tp berubah ke arah yg lebih baik...' InsyaAllah.

Pada masa yang sama, tanpa sedar, aQ masih seperti dulu...
aQ mudah terguris hanya krn prkr2 y remeh temeh...Hanya dgn SATU itu dah cukup u membangkitkan sikap keanak-anakan aQ...aQ xnak sumetu ada pd diri aQ...;(



May I story mori ckit kit pepagi jumaat yg as a blue blue sky always...
(should I??) arrghhhh........!!

Sedangkan lidah lagi tergigit..Inikan pula............


We were quarrellings not so often. SELDOM!! If we did, it's just for several hours. It didn't took so much time to settled n usually, it was just began because of a little things too. So~~CHILDISH!! Not him but me, perhaps. As a woman, of course I mostly followed whatever my heart told me n because of that, I usually thought an idiot / stupid things without made any evaluation regarding what will be happen if I'm doing that or this. (Fuhhh..teruknyer aQ...mmg sgt terukla..hurmmm)

In fact, nobody's perfect, right. Hurmm..everyone make mistake n I MUST learn from it. It might be difficult for us to make things right all the time but at least we try. So, I will not make any bigger mistake.
I'm really sorry...very very.......~~~

Whatever happen for these days...But Alhamdulillah, today I dah WARAS!! Hahaha...
My love towards him was never ever change. I pray n really wish we'll be together as a wife and husband. Then, turn to be a mum and dad, insya'ALLAH.. Oh Allah, please hear my pray n do bless our relationship. Thanks for let me met n knew him. Amin...


p/s: aQ rs kerinduanku pd mrk yg tersayang membuatkan aQ cepat terasa. Kesunyian aQ berada di rumah sewa ini dan siaran televisyen yg xmenarik, mungkinkah krn dek sumeni menyebabkn hingga hari ni aQ masih sprt dulu??:( hurmm...DON'T BE like this la siti...Sorry for those who read this entry that might feel that, OMG!!

In conclusion...I NEED U!! YES I am!!

Thursday, March 17, 2011

~IBU~

~IBU KAULAH SUMBER INSPIRASIKU~


aQ punya 1 IBU,

1 hati yg perlu dijaga,

hanya IBU org yg penting dlm hidup aQ setelah ayahku kembali mengadapNya....


Mungkin masa aQ muda belia, aQ 'kurang' nak hargai...darah muda panas bergelojak kdg2 buat aQ lupa..Guris hati IBU, terkasar kata, rasa biasa...langsung x rasa berdosa...Bila semakin matang, aQ sedar IBU sudah byk berkorban...Masa2 yg ada akan aQ cuba membahagiakan IBU...Menyayangi IBU selagi ada nyawaku di atas muka bumi ini...


Syurga dibawah telapak kaki IBU...Bila menjadi isteri syurga di bawah kaki suami...tapi jangan dilupa wahai siti...syurga suami tetap sama..tanpa keredhaan IBU, doa dan restu..hidup kita x akan kemana2..pandangla dgn mata yg sama..krn kedua2 nya telah bersabung nyawa..membawa kita lahir kedunia...

Doaku buat ibu..Moga sentiasa di bawah lindungan yang Esa..Moga IBU ditempatkan di dalam SyurgaNya kelak... Amin...

IBU...

maafkan adiQ...maafkan sgala kekhilafan adiQ...

insya'ALLAH janji adiQ pd arwah ayah xkan pernah pudar...

Pemilik Senyumku...

Ada 1 jam lagi dr skrg utk aQ mula kembali bz...
Skrg ni xtau nak buatpe coz sume potion dah siap...huhu..

Urmmm...
Apa kbar la agaknya Pemilik Senyum Dan Hati Seputih Saljuku..=)
Harap2 awak sihat dan semakin pulih..=)
Semoga awak dilindungiNya...Amin..

AHMAD FAHMY...
Semoga kuntum cinta rabithah ini akan terus berbunga dan tumbuh segar...
Sesegar kuntuman Nailofar... ;)
Ya Allah,
Satukanlah hati kami agar jelas fikrah di jiwa untuk merebut mardhotillah...



Sesungguhnya, apa yg Allah takdirkan ini terlalu indah...

Tuesday, March 15, 2011

'GIFT'

Alhamdulillah...

Siap sudah 2 repot PAC dlm ms 2 jam 30 minit...dari kul 3 ptg-5.30 ptg...after finish metg PAC, trus buat report coz kene siapkan pd hari ni jgk kata Mr. Big bos...I'm very very very happy....most happiiiieee..well done siti!!;D

TAPI...
ade pindaan jadual... jam 6 ptg, 30 mnts from now kene masuk Dewan semula... only 1 potion for DR today, tQvm Mr.Big boss!=)

TAPI...
4 once again...dah dpt memo..kene metg PAC again tomorrow...sok kul 8.30 pg dah kene terpacak dpn pintu JK 1...hohoho~~~

Brape byk pun TAPI...
My mood stay the same....huhu~~~ inilah 'GIFT' drNya berkat dr kesabaranku...;)
Thanxs God!

Monday, March 7, 2011

:: Busy Bee ::

Today is Parliament Opening Ceremony by Yang di-Pertuan Agong...

Alhamdulillah...Syukur rezki dr ALLAH...kenyang sgt2...he~ best mkn2 arini..klu ari2 mcm ni kan bgs...mkn free la katakan...hehe~

Start dr esok hingga akhir bln 4, must be prepared for extremely exhausted..:( bersedia dr aspek mental dan fizikal...syian cik siti, pergi keje sblm terbit matahari...dan pulang ke rumah ditemani pula bintg2 dan bulan...yg penting aQ niat xnak mengeluh utk sesi kali ni...mampu ke aQ?? huhu...wait n c, ya..... harap2 utk persidangan kali ni xbyk format yg aQ kene...hehe...aQ stress tol bile kene part potion belah bahagi...berejam aQ nak siap kan 1 potion..utk kali ni ntah brape potion la yg bakal aQ trime...pless YB2 sume...harap dpt la fahami kami ni yg menguruskan sgala urusan kalian...ringan kan keje kami, maka lancarlah urusan keje kami hingga ke penghujung persidangan...=)


1 MORE.....


Sgla preparing B2B must b hold...stop 4 a moment...hehe~ focus to keje.....

So sorry ya my finc...apepun, thanks alots atas sgala bantuan dan keprihatinanmu...Kamu sgt sgt memahami sy....=)many many thxs......

I'm very very very appreciate it!!!

p/s Buat sahabat2 seperjuangan sekalian...ALL THE BEST!!!=D

Tuesday, March 1, 2011

Alam Pertunangan Yang Menguji

Clls, email, sms… tanya khabar...=)

Pd budi bicara aQ, xsalah berkomunikasi jika tujuannya betul...
Perbincangan sprti tempoh pertunangan, urusan perkahwinan, perancangan tmpt tinggal slps perkahwinan, perancang keluarga itu perlu..

Apa yg penting pd aQ cuma bersederhanalah...=)

Bila hati rs xkena, semacam agak berlebihan n tersasar dr maksud2 yg maaruf, belajar tekan brek n kawal stering...biar tenang dgn kebaikan.Itu sahaja...huhu...

Sesetengah pihak pula ade mengatakan bhw psgn yg bertunang itu berdarah manis..yeke??? betulke??? hehe...hurmmm...aQ pon xpastilah...tp itulah ayat yg aQ dgr bila en tunangku kurg bernasib baik dlm bab berhati2 ni after 2 weeks kami bertunang...semoga cepat sembuh sprti sedia kala...=)ape pun yg terjadi, mungkin ini ujian drNya, insyaALLAH ade hikmah d sebaliknya...think +ve n try 2 quash all negative thoughts... everytg will b fine, ya...:)

Do u know how much I miss u??? try google search for that …n u will find dat I miss u inche ACCOUNT !! =D